Text - Bistra Voda in english

Clear Water

I'm searching for the space and time in life
And I wonder: where could it be?
Where my soul is supposed to be
Can you tell me, love?


They say you keep a secret from me
No more lies, just give me back those days at nights
And the breeze of early spring
In the morning light


Wake me up on a precious morning
But when the hope is fading away
Remember to hold on
There will be better days


Bring us sunshine, bring us moonlight
There's no hope, no happy ending in the dark
Let the music reach our hearts


Wake me up on a precious morning
But when the hope is fading away
Remember to hold on
There will be better days


Wake me up on a precious morning
But when the hope is fading away
Remember to hold on
There will be better days




Håll med om att det är en väldigt fin låt.

Regina - Sve Mogu Ja



1. Sama

2. Sve Mogu Ja

3. Ljubav Nije Za Nas

4. Ne Pitaj Me

5. Izgledala Je Malo Cudno

6. Nikom Te Ne Dam

7. Na Jedan Dan

8. Kad Pozelis

9. Jedino Moje

10. Kad Zatvorim Oci

Lyssna på albumet gratis här.

Regina - Bistra Voda, English version

Hittade denna underbara versionen av Reginas Bistra Voda.



Ladda ner låten helt gratis här

The Magnificent Seven






Vilken klänning?

Vilken klänning ska jag ha när pappa fyller 50?

1.



2.


3.


Filmdag

Igår stannade jag hemma och hade filmdag, såg två stycken västernfilmer. Riktigt mysigt att bara vara hemma och göra ingenting. Jag hann också med en långpromenad i solen samt lite träning för armarna med hantlarna. Idag är det rent ut sagt ett riktigt skitväder, mulet och blåsigt och det ska även bli regn. Det blev alltså ingen rdning för mig idag som det var tänkt från början. Istället ska jag ta emot Husky när han kommer och blir det regn när jag ska gå ut med honom blir jag riktigt ledsen för alla mina regnjackor är i stallet. Det får med andra ord bli en filmdag även idag och då ska jag se de två återstående västernfilmerna i The Magnificent Seven. Första var klart mycket bättre än den andra så vi får se hur trean och fyran är.

Detta har jag planerat att äta idag för att hålla hungern och därmed sötsuget borta:

Frukost: havregrynsgröt med mjölk och äppelmos, fullkornsbröd med ost och gurka, ett glas juice.
Mellanmål: Naturell yougurt med müsli, fullkornsbröd med ägg.

Lunch: Nudlar

Mellanmål: Smoothie, frukt

Middag: Pasta men ostsås och skinka


Man ska egentligen hålla sig borta från bröd, framförallt vit bröd. Det viktiga är att äta regelbundet under samma tider varje dag samt äta 5-6 mål om dagen.


7 vågade livet

Mitt i den Mexikanska öknens dallrande hetta skälver en hel by av skräck - de väntar på en barbarisk attack från Calvera (Eli Wallach) och hans banditer. Invånarna känner sig terroriserade, rånade, kränkta och vill inget hellre än att slå tillbaka och ge sig av till gränsen för att köpa vapen. Under sin kamp stöter de på sju kraftfulla destruktiva "vapen"; en grupp med tuffa och vinningslystna banditer som erbjuder sig att rida med dem till byn för att förgöra alla banditer. Ledda av Chris Adams (Yul Brynner), inser de sju snart att de hamnat mitt i en fruktansvärd strid - kampen för en bys överlevnad. I denna klassiska västernfilm , inspirerad av De Sju Samorajerna skjuts de första skotten för överlevnad av tunga skådespelare såsom Yul Brynner, Steve Mcqueen, Charles Bronson och Horst Bucholz.

Speltid: 125 minuter Genre: Västern Rek. från: 15 år Inspelad: 1960

Jag brukar inte gilla äldre filmer men såg mycket på För Några Få Dollar Mer och Den Gode, Den Onde, Den Fule förut. Denna film är  som dessa också mycket bra. Bjuder på mycket spänning men också skratt. På Cdon kan man just nu köpa hela boxen med samtliga fyra filmerna (7 vågade livet, Sju kommer tillbaka, De sju slår till igen, de sju rider igen) för endast 79 kr.




Dagens träning

Dagens träning bestog av detta:

ridning 90 min
promenad 2,5 timme
Styrketräning/hantlar 20 min


Mys med katterna

Igår blev det några cider till Robinson och självklart massor med mys med katterna. Det går inte att beskriva den lyckliga känslan som man har nu när Zeplin är hemma igen. Nu lever han lyxliv när jag gör allt för att han ska få äta upp sig igen. Han får torrfoder från Royal Canin, burkmat, grädde, äggula samt några tabletter med vitaminer för att få glansig päls och bättre välbefinande. Till allt detta, färskt vatten, något som han måste ha varit utan under sina sju veckor üte. Det dröjer nog inte länge förrens han har ätit upp sig. Just nu känner man revbenen och han är helt insjunken på sidorna men det viktiga är att han ser pigg och glad ut och det gör han. Han är också jätteduktig att gå på lådan vilket han kunde slarva lite med förut. Han har inte bajsat i badkaret en ända gång och inte kissat någon annanstans än i lådan. Men nu är han ju kastrerad och det vara en av orsakerna.

Idag ska jag bara ta det lugnt. Skulle lägga mig vid tre inatt men det var svårt att somna så jag lär bli ganska trött under dagen. Att jag inte kunde somna måste bero på att jag vilade och råkade somna igår under dagen. Jag skulle bara gå och lägga mig bredvid Zeplin ett tag och sedan blev man liksom kvar där.

Vad ska ni hitta på idag?


Så här liten var Zeplin när vi fick honom från hans tidigare ägare.

Märkeskläder på internet just nu fraktfritt!

Zeplin, hemma igen : )

Jag skulle precis ge upp och vi ringde A.s mamma som skulle komma och hämta oss och kattfällan. Det är kallt och klockan är typ halv 2 på natten. Vi har varit ute i ca 4 timmar.Jag ser att katten är framme igen och går och tittar. En smäll hörs när luckan går igen. Jag vinkar till A och hans mamma och springer till fällan. Jag tittar in i den och vem ser jag om inte Zeplin. Det var han! Jag har fortfarande inte fattat det. Zeplin är hemma igen! Han är rädd men visst är det han. Det såg jag direkt. Efter precis 7 veckor så är alla tre katterna tillsammans igen. Åh, vad glad jag är.

Tack Elisabeth som ringde mig när hon såg annonsen och tack för att du gett honom mat. Dig har vi att tacka för mycket. Utan dig hade vi inte hittat honom.


Sanny har kommit hem!

Orolig som jag var i morse, gick jag ut för att leta efter Sanny. Såg en katt som liknade honom mycket och ropade. Jag gick närmare men då såg det inte riktigt ut som honom ändå. Denna katt hade för mycket vita tecken för att vara Sanny. Ledsen som jag var började jag gå neråt mot andra bostadsområdet när telefonen ringer. A säger att Sanny har kommit hem : ) Glädjetårarna kommer och trots att Sanny bara varit borta i två dagar så känner jag mig så lättad. Man ville inte att han skulle försvinna som Zeplin som i och för sig inte är kastrerad. Nu har man åter igen bara en katt att hitta. Vi gör ett nytt försök med kattfällan ikväll.


Sanny och Zeplin, fortfarande borta!

Nu har vi varit och satt ut fällan, men eftersom man måste ha den under uppsikt kunde vi inte ha kvar den under natten. Under de timmarna vi var där så såg vi inte till någon gul katt. På vägen hem såg jag en svart/vit katt med ett reflexhalsband komma springandes nerför gågatan. Det måste ha varit Sanny. Vi åkte tillbaka till platsen när vi lämnat av cyklarna som vi tog på bilen. Jag ropade men ingen katt syntes till. Det jobiga var att det var en bit ifrån där vi bor och han sprang ännu längre bort. Jag hoppas att han hittar hem, orkar inte gå och vara orolig längre.


Regina

http://gruparegina.com/





Sasha Son - Love

Denna låt har jag fastnat lite för efter Eurovision Song Contest. Han sjunger riktigt bra och låten är bra även den. 
Lyssna och njut


Idag kanske Zeplin kommer hem

Idag ska vi äntligen få hit en kattfälla, så om katten nere i Sanda är Zeplin, så kommer han att komma hem idag eller imorgon förhoppningsvis : ) Jag är tveksam på om det är han eftersom att jag såg den där katten på nära håll. Den såg för liten ut för att vara Zeplin, men å andra sidan så har det gått sju veckor imorgon och han kan ha smalnat av ordentligt. Men som om man inte har nog med bekymmer i sitt liv så är nu även Sanny borta. Han och Saga fick gå ut igår runt sjutiden och sen var det bara Saga som ville komma in när jag öppnade dörren. Sanny har jag inte sett till sen igår. Han är ju kastrerad och har halsband så han borde inte vilja springa iväg så som Zeplin som är okastrerad. Men man vet ju aldrig så därför sitter jag nu här med en stor klump i magen och är orolig över att aldrig mer få se min lilla Sanny igen. Usch, jag vill inte tänka så men man har gått och saknat Zeplin så mycket och man orkar inte gå igenom samma sak igen fast med Sanny. Jag hoppas bara att de båda kommer hem idag, att de tre kompisarna får återförenas och att allting blir bra igen.

Zeplin:
Saknad sedan den 2 April, 2009



Sanny: 
Saknad sedan den 19 Maj, 2009


Lax- och fänkålspanna med äpple

För 4 personer

Koka 3 dl ris enligt anvisning på paketet.

Skär 1 liten fänkål i skivor (eller ta några frön från en kryddpåse). Dela, kärna ur och skär ett äpple i klyftor. Skala och finhacka en gul lök. Fräs det i 1 msk margarin. Tillsätt 1 tsk cyrry, 1 msk tomatpuré och en hönsbuljongtärning.

Skär 400 g skin- och benfri laxfilé i 2-3 cm stora bitar. Tillsätt laxfilé och 2 1/2 dl mellangrädde. Låt grytan sjuda tills laxen är klar, 5-10 minuter. Smaka av med salt. Servera med riset.


Provridning och oplanerad galopptur

Igår blev det en ridtur för mig och Tolli, men vi var inte ensamma. Anna, Steingrimurs nya medryttare var med  oss ut. Det var första gången hon red Steingrimur så jag valde Fulebergvägen så att jag kunde hålla koll på hur hon red lite bättre. Det är alltså inte en skogsstig utan en bredare grusväg, perfekt för Anna att prova gångarterna på. Jag tyckte att det gick bra men man såg att Steingrimur är lite vinglig och omusklad efter att bara ha fått gå i hagen. Ridturen gick bra och hästarna hade kul tills det kom en bil med släp och Tolli började galoppera. Med sig hade han Steingrimur. Vi fick inte stopp på dem så det enda sättet var att svänga in på en skogsstig och jag skojar inte när jag säger att jag höll på att skratta ihjäl mig. Jag lyckades dock hålla mig så att inte Anna skulle börja undra vad jag var för typ. Men hela situationen var lite lustig när man tänker efter. Bilföraren måste ha undrat för han låg ju bakom oss under våran galopptur. Haha : ) Resten av turen gick bra så på torsdag ska vi ut igen. Hoppas verkligen att Tolli sköter sig då.


Regina - Bistra Voda

En av mina favoriter i Eurovision Song Contest, och säg vad ni vill, den är ju riktigt bra!


Tävling

Min syster har ordnat en tävling och jag är självklart med och tävlar.
Var det du också.


Fredag

Har nyss klivit upp ur sängen och trots att jag legat vaken tp hela natten så känner jag mig ändå nyvaken. Jag tänkte åka till stallet en sväng och rida Tolli. Blir nog härligt, vädret är bra idag för omväxling. Solen skiner och det ser ut att kunna bli varmt. Dags för frukost.

Billiga underkläder

Har ni varit inne på Ellos.se och sen CATALOG Mail Outlet?
Här kan ni hitta riktigt billiga underkläder.

Thaitrosa 10 kr



Trekantsbehå 10 kr



Trekantsbehå 25 kr



Bygel-bh 25 kr



Trekants-bh 25 kr


Frossle.com

Söta duschmössor

Kolla in dessa söta duschmössor. Visst är de gulliga?
De kommer från Eliteladies.se och kostar bara 149 kr.

Finns i färgen: Bild Finns i storlek: O/S
Finns i färgen: Bild Finns i storlek: O/S
Finns i färgen: Bild Finns i storlek: O/S
Finns i färgen: Fuchsia Finns i storlek: O/S

Klänningar

Min syster ville ha tips på kläder till pappas 50-årskalas så jag har försökt hitta fina klänningar som inte kostar allt för mycket.

Eliteladies.se

129 kr



589 kr



399 kr



399 kr



Bubbleroom.se

249 kr



Ellos.se
Josefssons

699 kr


Halens.se

399 kr



499 kr




Ikväll börjar Eurovision Song Contest - Semifinal 1

Ikväll drar semifinal 1 igång där tävlar Malena Ernman tävlar, så håll tummarna. Här är alla bidragen som tävlar ikväll:


#Representing countryPerformer(s)Song title, writer(s) and composer(s)
01Montenegro Flag of MontenegroRTCGAndrea Demirovic complete participant profile Just Get Out of My Life song writer(s) & composer(s)
02Czech Republic Flag of Czech RepublicČTGipsy.cz complete participant profile Aven Romale song writer(s) & composer(s)
03Belgium Flag of BelgiumRTBFCopycat complete participant profile Copycat song writer(s) & composer(s)
04Belarus Flag of BelarusBTRCPetr Elfimov complete participant profile Eyes That Never Lie song writer(s) & composer(s)
05Sweden Flag of SwedenSVTMalena Ernman complete participant profile La Voix song writer(s) & composer(s)
06Armenia Flag of ArmeniaAMPTVInga & Anush complete participant profile Jan Jan song writer(s) & composer(s)
07Andorra Flag of AndorraRTVASusanne Georgi complete participant profile La Teva Decisió (Get A Life) song writer(s) & composer(s)
08Switzerland Flag of SwitzerlandSRG SSR idée suisseLovebugs complete participant profile The Highest Heights song writer(s) & composer(s)
09Turkey Flag of TurkeyTRTHadise complete participant profile Düm Tek Tek song writer(s) & composer(s)
10Israel Flag of IsraelIBANoa & Mira Awad complete participant profile There Must Be Another Way song writer(s) & composer(s)
11Bulgaria Flag of BulgariaBNTKrassimir Avramov complete participant profile Illusion song writer(s) & composer(s)
12Iceland Flag of IcelandRÚVYohanna complete participant profile Is It True? song writer(s) & composer(s)
13F.Y.R. Macedonia Flag of F.Y.R. MacedoniaMKRTVNext Time complete participant profile Neshto Shto Ke Ostane song writer(s) & composer(s)
14Romania Flag of RomaniaTVRElena complete participant profile The Balkan Girls song writer(s) & composer(s)
15Finland Flag of FinlandYLEWaldo's People complete participant profile Lose Control song writer(s) & composer(s)
16Portugal Flag of PortugalRTPFlor-de-lis complete participant profile Todas As Ruas Do Amor song writer(s) & composer(s)
17Malta Flag of MaltaPBSChiara complete participant profile What If We song writer(s) & composer(s)
18Bosnia & Herzegovina Flag of Bosnia & HerzegovinaBHRTRegina complete participant profile Bistra Voda song writer(s) & composer(s)



Och så var det Tisdag...

Jag funderade på att åka ut till stallet idag men det blev inte så. Jag väntar fortfarande på besked från Elisabeth när veterinären ska komma och vaccinera hästarna samt kolla på Tolli som besväras av att ha bett i munnen. Imorgon lär jag åka till stallet så att Steingrimur får komma ut lite. Han har ännu inte fått någon ny medryttare sedan Maria slutade så det lär bli jag som får rida två hästar. Nej, nu blev jag ju sugen på att rida, kanske ska ta mig ut till stallet sen i alla fall : ) hehe. Ja, det får nog bli så.



Steingrimur har inte så mycket muskler och behöver mer motion. Hoppas att han får en medryttare snart...

Gratissidan.org

Snygg klänning från Gina Tricot


Kläder från Ellos

Dessa beställde jag idag från Ellos:
Cardigan 75 kr


Klänning fr. 69 kr
(beställde en i svart)


Tunika fr. 129 kr
(beställde en i vitt)


BloggaSnyggt.se

Golden Years

Dags att se film. Det blir Stephen Kings skräckis Golden Years. Jag har sett klart den någon gång efter ett inatt. Den är tre timmar lång. Hur ska jag hålla mig vaken?

I ett topphemligt militärt labaratorium inträffar en förödande explosion. En enda person, Harlan, överlever - men det har skett en märklig förändring med hans kropp. Explosionen har förändrat hans gener. Han blir bara yngre för varje dag som går. Harlan är äntligen svaret på människans strävan under alla tider - odödlighet. Mäktiga krafter är beredda att ta till vilka metoder som helst för att få reda på hemligheten och exploatera den. Men Harlan vill behålla hemligheten för sig själv och går under jorden.


Klänning från H&M

Denna klänning kommer från H&M och kostar 298 kr.



Kanske skulle passa till dessa skor som kostar 98 kr.


Frossle.com

Födelsedag och fika

Nu har jag kommit hem efter cirka en timmes promenad. Har firat Annsofie som fyller år idag så det bjöds på lite fika och tårta. Jag hade köpt en blomma och en chokladask med nougatpraliner som var från mig och A. Nu ska jag få i  mig lite middag och kanske se en film. Får en kväll för mig själv : ) A ska jobba. Skönt att ÄNTLIGEN få lite ensam tid. Haha. Ikväll blir det Robinson på TV.




Ingen final för Tre Kronor...bronsmatch väntar mot USA

Sverige fick det tufft mot Kanada i semifinalen i fredagskväll. Kanada var något bättre och svenskarna var något trötta i benen efter kvartsfinalen i torsdags. Sverige försökte men det var svårt att komma in på mål hos ett ruggigt effektivt Kanada. Matchen slutade 3-1 till Kanada och segern var egentligen aldrig hotad.

Foto: Scanpix

Frossle.com

Sverige klara för semifinal mot Kanada

Sverige var mycket starka i kvartsfinalen mot Tjeckien. De vville vinna och det såg man tydligt också, alla ville ha pucken. Weinhandl gjorde det första och mycket viktiga målet och Jonas Gustafsson i målet var som en vägg och släppte bara förbi sig ett mål under hela matchen. 3-1 blev slutresultatet och det var ingen mindre än Kenny Jönsson som helt avgjorde matchen och stängde dörren för ett besviket Tjeckien. Ikväll väntar en semifinal mot Kanada.

Jonas Gustavsson höll nästan tätt mot Tjeckien.

Bloggsms.se

Äntligen dags för ridning

Frossle.com

 

Det är ganska exakt en vecka sedan jag red nu men idag ska jag äntligen upp på hästryggen igen. Inga mera böjda hästskor för nu har hovslagaren varit där och skot hästarna. Ska bli så himla härligt att ta en låg tur på Tolli och förhoppningsvis har han hunnit få tillbaka motivationen också så att även han tycker att det blir kul.





Hallonkyssar med vit choklad

Gratissidan.org

 
Ca. 30 stycken

100 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 g vit choklad
ca 100 g frysta hallon

Ugn 175 grader

Gör såhär:
1.
Rör smör och socker smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten. Riv chokladen och tillsätt även den.
2. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper.
3. Fördela de frysta hallonen (gärna litesöndersmulade) över kakorna.
4. Grädda mitt i ugnen ca. 12 min.



Gratissidan.org

Vilken topp skulle du hellst vilja ha i din garderob?

Paprikastore firar 1-års jubileum och bjuder just nu på frakten. Jag har tittat runt lite bland deras kläder och de har en hel del fina kläder och hittade bland annat dessa toppar. Vilken skulle du helst ha din garderob? Själv så gillar jag den blå.

        




             

Pasta med bacon och ostsås

Valfri pasta
2 st förpackningar ostsås, tex Kelda
Bacon

Koka pastan och klipp baconen i bitar, lagom stora. Koka ostsåsen. Stek baconen och lägg det på en bit papper så att fettet rinner av. Lägg pastan i en djup tallrik, häll över ostsåsen och sist baconen. Färdigt att äta.




Frossle.com

NHL 07

Frossle.com


Ja, och så var det en ny dag igen... Jag ligger fortfarande kvar i sängen och funderar på vad jag ska hitta på denna dag. Klockan 16.00 har jag tvättid och ikväll är det semifinal mellan Sverige och Tjeckien. Men under dagen så ska jag nog  spela lite playstation 2 (NHL). Jag börjar närma mig slutspel så nu är det spännande. Hehe. Vad ska ni hitta på för roligt idag?


USA klara för semifinal!

Semifinalen mellan USA och Finland är precis slut och det blev USA som knep semifinalplatsen. Finland började bäst men USA vaknade till mot slutet och blev för svåra för Finland. Jag tror dock att Finland kunde ha tagit hem detta om de bara hade haft lite mera vilja. Imorgon, Sverige - Tjeckien.



Frossle.com

Färgglada linnen

Dessa fina linnen kommer från paprikastore.se (kolla annonsen nertill, den är även en länk). De kostar 180 kr och det är fraktfritt.
Vilken tycker du är finast?





Få fler besökare till din blogg

Genom att klicka på länken här nedan så kan du snabbt läsa dig till hur du på ett enkelt sätt får fler besökare till din blogg.




Månadens blogg

Fick förfrågan från denna blogg om jag ville vara med och tävla om att bli Månadens Blogg. Skrev upp mig i alla fall så vi får väll se om man får vara med eller inte. Nu är jag i alla fall tillbaka från det korta mötet med Pelle. Han verkade posistiv till att jag ska söka till Omvårdnadsutbildningen, och det som är bra är att den är på distans, vilket betyder att jag kan fortsätta åka ut till stallet på förmiddagarna.

Visste du att Paprikastore just nu har fraktfritt?! Märkeskläder på nätet. Kolla in en sväng och kika vad de har. Man kan även registrera sin e-mailadress och få ett nyhetsbrev. 

                                     
                        

SISTERS POINT Varh

Vad ska ni göra idag?

Denna dag bli nog också en slappardag för mig. Jag ska äta lite frukost om en stund innan jag cyklar ner till Job College för ett möte med Pelle. Gissar på att mötet går rätt snabbt. På hemvägen blir det Granngården eftersom det är min tur att köpa B-vitamin till hästarna.

Vill ni också tjäna pengar på eran blogg?


Frossle.com


Vill du tjäna pengar på din blogg? 50 kr om du registrerar dig redan nu!

Vill du också tjäna pengar på din blogg. Det är enkelt. Bara registrera dig på länken här nedan och du får 50 kr direkt. Och du, det är helt gratis. Det enda du behöver göra är att lägga ut annonser på din blogg, när du vill, och hur många du vill.



Frossle.com

Middagsdags

Nu är det dags för middag och det blir korv - och bacongryta. Ikväll är det Andra Avenyn, ni missar det väl inte?


BloggaSnyggt.se

Sveriges match flyttad p.g.a fotboll!

Har ni hört något så löjligt? Tre Kronor som ska spela kvartsfinal skulle egentligen ha spelat sin match imorgon, men Viasat vill inte att hockeyn ska krocka med Champions League semifinalen mellan Chelsea och Barcelona. Därför har de bestämt att Sverige får spela sin kvartsfinal på torsdag kväll istället. Detta gör att Tre Kronor får minimal vila till en eventuell semifinal på fredag. Ska Viasat få göra såhär?


Ingen ork eller motivation

Idag stannar jag hemma, precis som igår. Känner inte för att åka ut till stallet just nu. Imorgon ska jag på ett möte med Pelle men på torsdag ska jag till stallet igen. Jag vet ännu inte vilken dag som hovslagaren ska komma men kommer han då så kan jag ändå hjälpa E att mocka ur hagarna. Dessutom är vädret trist och grått idag så vad jag ska hitta på vet jag ej än. Jag borde kanske ta mig ut och leta efter Zeplin. Han har varit borta i 4 veckor och fem dagar nu! Börjar starkt tvivla på att man någonsin får se honom igen, men jag tänker fortsätta att leta och sätta ut annonser. De andra katterna mår  jättebra och de busar runt som vanligt. Eftersom de är kastrerade, chipmärkta och har halsband på sig så får de gå ut ibland. Saga håller sig mest på trappen och igår när jag kom upp hade hon sällskap av en annan svart, långhårig katt som jag aldrig har sett förut. Saga verkar ha fått en kompis. Haha. Sanny var inne, han är så feg den lilla busen att han knappt vågar gå utanför dörren. Men det blir bättre. Ändå skönt att de håller sig hemma så att man inte får ännu en katt försvunnen.


Katthemmet Kompis

Var nyss inne på denna fina blogg om Katthemmet Kompis. Jag tycker att det är fint av folk att vilja hjälpa katter i nöd. Eftersom jag själv har tre stycken katter så vet man hur viktigt det faktiskt är att det finns katthem. Tänk på alla hemlösa katter och katter som folk bara dumpar någonstans ute i skogen. tack vare katthem så kan dessa katter få en ny chans och en chans till ett nytt kärleksfullt hem hos någon som faktiskt bryr sig.



Träning för armmusklerna

Nu har jag tränat armmusklerna med hantlar en stund. Förhoppningsvis har man lite muskler och är lite starkare snart. Nu är det dags för lunch innan jag fortsätter med det som behöver göras här hemma. Sedan blir det hockey i några timmar.


Hockey-VM

Tre Kronor är klara för kvartsfinal och såhär har deras resultat sett ut hittills:


Sverige - Österrike 7-1


Lettland - Sverige 3-2 ef. str.


Sverige - USA 6-5 ef. förl.


Ryssland - Sverige 6-5 ef. förl.

Schweiz - Sverige 1-4

Sverige - Frankrike x-x

Tre Kronor kan bli som bäst tvåa i gruppen efter Ryssland. Sista matchen innan kvartsfinalen är idag mot Frankrike. Matchen börjar 16.15 på TV 6.





Vinnare i April månads stegtävling

Jag läste nyss i min systers blogg att jag har vunnit stegtävlingen för April. Men det var jämt och jag fick verkligen kämpa på slutet för att slå Malin som är grymt  duktig. Nu är det en ny månad och dags att kämpa vidare med träningen.



Lördag

Det blev några cider igår medans vi  såg Så Ska Det Låta och spelade Monopol. Idag är det äntligen lördag och idag blir det en liten tripp till Ica Maxi, Granngården samt Dollar Store. Jag ska nämligen köpa kattsand samt kolla vad B-vitamin koncentrat till häst kostar. Det blir min tur att köpa B-vitamin till Tolli och SG eftersom Elisabeth köpte förra vändan. Tolli hade lite problem med att tugga i sig sitt hö i förrgår men det har blivit bättre så man slipper förhoppningsvis att ringa veterinären. Tollis ena sko är lite böjd också vilket gör att jag inte kommer kunna rida honom något nästa vecka, men eftersom hovslagaren ska komma just nästa vecka så gör det inte så mycket. Vill jag rida så kan jag motionera SG istället.


Piroger

4 stycken

2 st smördegsrullar
Köttfärs
Salladskyckling
Chilisås
Ev. ost
1 ägg
Lök
Champinjoner

Skär ut 4 st runda plattor med hjälp av en assiette. Stek köttfärsen. Häll över köttfärsen i bunke och låt svalna. Blanda med ca. 2 msk chilisås. Häll salladskyckling i en annan bunke och blanda med 2 msk chilisås. Fräs löken med svampen och blanda ner lite i köttfärsen respektive kycklingen. Lägg lite fyllning ( 2 med köttfärs och 2 med kyckling) på varje smördegsplatta och pensla ägg runtom. Vik pirogerna och pressa kanten med en gaffel. Pensla pirogerna med ägg och ställ in i mitten på ugnen på 200 grader i ca. 20 minuter. Servera med en sallad.




Rättviks Marknad

Idag var det äntligen dags för marknad i Rättvik igen, förmodligen Sveriges bästa marknad. Det blev några inköp idag, tre påsar chips, vitlökskorv, rökt fläskfilé, JÄTTESTARK ölkorv, saltlakritsrem, och en hushållspappershållare. Jag provade även på att smaka vildsvinskött och de hade nog kunnat lura i mig vad som hellst. Man fick nog även lite färg för solen värmde rejält idag och inte blev det bättre för allt folk som man fick trängas med. Lördag och Söndag brukar dock vara ännu värre. Ett tips...gå på fredag och kolla i lugn och ro.


RSS 2.0