Dates version av Måns Zelmerlöws Cara Mia

I kvällens avsnitt av Dansbandskampen skulle dansbanden göra om en varsin Måns Zelmerlöws låt och Date hade låten Cara Mia. De gjorde om den till en lugnare variant och den gick rakt in i hjärtat på mig. Shit så bra! Jag blev helt varm... Detta var sååå bra. Jag mindes hur jag fastnade för Scotts när de sjöng "Två Mörka Ögon" också den i en lugnare tappning. Efter det var jag fast.



3 poäng till Modo efter vinst mot Södertälje

Det blev äntligen 3 poäng till Modo efter en härlig seger mot Södertälje idag. En match som bjöd på mycket spänning och lite heta känslor mot slutet. Idag kunde man se kämpaglöd och enorm vilja och Svedberg i Modomålet släppte bara förbi sig ett mål. Mycket bra Modospel med andra ord. Redan imorgon väntar en ny match när Modo möter Linköping.




Tänkvärt

Jag slåss inte för att jag hatar den som står framför mig,
Jag slåss för att jag älskar den som står bakom mig...



Naturell yoghurt med äpple och kanel

Detta är ett perfekt mellanmål och passar även utmärkt till frukost. Naturell yoghurt är dessutom nyttigt. Bara skiva ner ett äpple och strö på lite kanel. Färdigt att äta...



Modo-Södertälje

på eftermiddagen möter Modo Södertälje hemma i Ö-vik och det är revansch som gäller efter förnedringen senast de båda lagen mötes, då i Södertälje. Zacke är tillbaka i Sundsvall och Svedberg står i mål för Modo ikväll. Modo åkte på en förlust mot Frölunda i torsdags så en vinst är nästan ett måste.



Kommer Svedberg storspela ikväll?


Sista dagen på Noretgården

Nu har fyra veckor gått och idag hade jag min sista dag inom hemtjänsten på Noretgården. Det var riktigt jobbigt att säga hej då till alla och veta att man inte ska tillbaka dit på måndag igen. M fick sin kram som jag lovade igår, haha. Han springer efter alla unga tjejer där i huset så om jag har känt mig förföljd så är det därför. Dessa fyra veckor har varit väldigt innehållsrika med mycket nya intryck, alltid har man åkt hem för dagen med ett leende och längtat till följande dag. Allt har gått så fort och eftersom jag innan praktiken var så osäker på om detta skulle passa mig är jag mer än nöjd. Att få hoppa in som vikarie blir nog tufft eftersom de redan har en hel del, men jag kommer defintivt att satsa på ett sommarjobb där. Nästa vecka blir tuff och ensam, jag kommer att sakna dem och att ha något att göra om dagarna. Nu blir det tillbaka till stallet och skolan på torsdagarna.



Torsdag

Jag ska snart iväg och jobba. Jag börjar 12.30 och slutar 21.00. Måste komma ihåg att skriva upp mig på vikarielistan också så att jag inte glömmer av det helt. Ikväll spelar Modo men jag missar den matchen. Hoppas att de vinner även ikväll...

2 poäng till Modo när Zacke fick stå

Modo mötte igår Timrå och i målet stog Michal "Zacke" Zajkowski som hämtades hem från Sundsvall. Gissa om jag blev glad när jag såg att det var han som skulle stå? Äntligen börjar de fatta. Jag hoppas verkligen att de börjar använda honom och Svedberg i målet nu. Matchen var jämn men Timrå fick första målet vilket kändes tungt. Men Modo var inte sena med att göra detsamma, ca en minut senare kommer kvitteringen. 1-1 och fortsatt jämn match mellan rivalerna från Norr. Timrå gör 2-1 med bara 1 minut kvar... Med kniven mot strupen som så många gånger tidigare denna säsong kämpar Modo vidare utan att ta ut målvakten eller ta en timeout. Helt ofattbart kommer ännu en Modokvittering och förlängning väntar. Där avgör Timander och Modo får två mycket efterlängtade poäng. Låt oss nu hoppas att de fortsätter med Zacke i mål.

Haha, jag läste precis i Aftonbladet att Malek nu kan vara den som skickas till Sundsvall. Zacke är ju den enda som gett Modo en trepoängare. Läs artikeln här. 



Ska det bli ännu en förlust för Modo ikväll...?

Detta är den stora frågan när Modo ikväll möter Timrå. Med en sistaplats och nästan bara förluster bakom sig kan det knappast gå sämre. Man måste börja göra mål och få bättre självförtroende och framförallt börja ha kul och jobba som ett lag. Sluta tjata om skadorna i truppen och fokusera på det som är bra istället. Själv så tycker jag att man ska ta hem Zacke från Sundsvall och börja visa lite kämpaglöd. Malek har inte varit bra i målet och i en match blev han utbytt efter bara några minuter. Svedberg är för ung och ska inte ha för mycket press på sig och att en sådan ung målvakt skulle klara av att storspela i ett slutspel ska man inte kräva eller hoppas för mycket på även om det inte är omöjligt. Dessutom vet alla som har sett Modo att Svedberg till och med har varit bättre än Malek, det säger väll allt? Jag har väntat länge på att Zacke ska få sitt genombrott och nu är det läge att ta hem honom tycker jag. Modo kan inte fortsätta att förlora då de halkar efter mer och mer för varje omgång, det blir en för stor uppförsbacke tillslut. Men å andra sidan så hamnar de flesta lagen i en svacka någon gång under säsongen och man får inte glömma att Modo vann de flesta av sina försäsongsmatcher. Hoppet finns alltid kvar och Modo har bra spelare. Detta är inte över och jag tror inte att Modo kommer att ge upp i första taget.




Det är nu Modofansen måste heja fram sitt lag.


Ingen bra säsong för Modo Hockey

Man kan inte påstå att det går speciellt bra för Modo Hockey så här i början på den här säsongen. De åker på förust efter förlust och visar inte upp mycket vilja och kämpaglöd, därav en sistaplats i Elitserietabellen. Målvakten Malek har varit en stor besvikelse och den unge Svedberg har varit mycket bättre i Modokassen. Jag hade helst sett att Zacke och Svedberg var Modos målvaktspar men Zacke är utlånad så vi får se hur de gör. Just nu möter Modo Skellefteå och ligger under med 2 mål. Ska det bli ännu en förlust?



Intervju

I skolarbete hade vi att intervjua en äldre människa om dennes uppväxt och detta blev resultatet av min intervju.

M växte upp med sin mor och far samt två äldre bröder. De levde i ett vanligt arbetarhem utan några bekvämligheter som el och vatten. På grund av pappans arbetehar de bott på flera olika ställen.

M gick i skolan i 6 år och började vid 14 års ålder, först som barnflicka i 2 år och sedan som hembiträde i 1 år. Efter detta flyttade M till Stockholm där hon jobbade i 2 år innan hon flyttade tillbaka till Mora där hon jobbade på Mora Lasarett i 5 år.

M har två egna barn och har bodde i Våmhus de första åren som gift. Efter 17 år som gift skildes M från sin dåvarande make som drack. Barnen bad sin mamma att välja mellan dom och pappan. M flyttade hem till sin mamma som var änka och M jobbade sedan på Lasarettet fram till sin pension.

M jobbade på Långvården och trivdes mycket bra där. Hon gifte om sig och flyttade till Oxberg. M blev sedan änka och flyttade tillbaka till Noret. Idag bor M på Noretgården och trivs bra där.

M har många erfarenheter från vårdenoch tycker att vården förr var bra men är mycket bättre idag. M rekomenderar starkt att jobba inom vården.


Hos veterinären

Idag var jag och Sanny hos veterinären. Han har i några dagar slickat sig på snoppen nästan hela tiden vilket han normalt inte brukar göra. Idag ringde jag mamma för att höra om hon visste vad det kunde vara som var fel. Hon frågade om han kunde kissa och eftersom jag ej har tänkt på det bar jag honom till kattlådan och mycket riktigt hade han problem med att kissa. Han satt där ett bra tag och försökte. Jag ringde veterinären och de bad mig komma in med honom så det var bara att ringa efter skjuts. Nu har vi fått en diagnos och det var urinvägsinfektion eller inflamation. Han fick två sprutor och imorgon ska jag hämta ut medlet han ska behandlas med i en vecka. Jag måste även blötlägga all mat till katterna.



Sanny sover på mina strumpor


Vinkväll hemma

Detta kommer jag göra på lördag kväll. Blir dock en hemmakväll framför TVn. Hockey och Dansbandskampen står på schemat.



Dagens middag

Idag blev det köttbullar, potatis, brunsås och stuvade morötter till middag.



Nya ridbyxor samt rid/stalljacka säljes

Jag säljer nu ett par svarta ridbyxor från Hööks, Svás Jodhpursbyxa, strl 36. De är helt oanvända eftersom de var för långa i benen åt mig.

Jag säljer även en grön rid/stalljacka som är i mycket fint skick. Ser ny ut.

Priset för byxorna är 400 kr och jackan 300 kr. Man får båda för 700 kr.




Ridning på schemat

Idag är jag ledig och då står självklart ridning på schemat. Ska bli skönt att hoppa upp på hästryggen och ta en liten tur. Jag ska även ta med mig lite mat till stallkatten, det är nämligen uppdelat så att jag köper torrfoder och de som rider Steingrimur köper burkmat. På vägen hem ska jag springa in på bolaget och köpa lite vin.

Igår hade vi besök av min lärare som kom förbi för att se hur det går på Noretgården. Det värmde verkligen i hjärtat när Inger sa att det går jättebra så nu hoppas jag på lite jobb i vår samt i sommar. Blir så tomt när praktiken snart är över, man har ju blivit van vid att vara där nästan varje dag. Jag trivs så otroligt bra med allting där och hade gärna fortsatt att vara där flera dagar i veckan : ) De gamla är helt underbara...nåja de flesta i alla fall...hahaha. För någon dag sedan fick jag prova på att åka lift och så brukar jag åka elrullstol. Jag brukar bara parkera den så tro inte att jag åker runt för skojs skull.

Nu är det dags för frukost för min del och ikväll hoppas jag på tre poäng till Modo...Det går inte så bra för dem, kanske därför som det inte har skrivits så mycket om dem här på bloggen. Ibland är det även svårt att ha något att skriva om här och ibland orkar man bara inte, framförallt inte nu när man jobbar nästan varje dag.

Ha en bra dag

Avslappnande badolja från Yves Rocher

Dessa beställde jag från Yves Rocher:


Avslappnande badolja 62,50 kr


Avslappnande massageolja 72,00 kr


Avslappnande återfuktande olja 72,00 kr


Personlig hygien

Tänkte sätta mig ner en stund nu innan Idol börjar och skriva lite på min fördjupningsuppgift till kursen Vård- och Omsorgsarbete. Jag är nästan klar, jag ska bara skriva rent det på datorn, men något som jag är lite osäker på är vad jag ska skriva på diskussionsavsnittet. Det ska ju vara mina egna tankar om ämnet men det är så svårt att sätta ord på det. Vet nu vad mina kurskompisar menar.




Ibland kan det vara bra att träna på en docka först...


Idag ska jag vara onyttig...

...det tycker jag att jag är värd. Jag har ätit bra under veckan och inte hoppat över lunchen. Jag har känt mig piggare än på länge och jag trivs på praktiken. Jag ska jobba hela helgen så därför kommer  jag bara slappa idag nu efter stallet och bara vara onyttig.

Grattis mamma!

Idag fyller mamma år. Ett stort grattis till henne...



Dinkelbröd - Rena rama hälsobrödet!

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 40 minuter

Färdigt på: 2 tim 20 min

Ingredienser:
0,5 pkt jäst
6 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 nypor havssalt
1 stor riven morot
2 msk flytande honung
1 dl solrosfrön
15 dl dinkelsikt mjöl
1 dl blandade frön tex. svarta och vita sesamfrön, pumpafrön och solrosfrön


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv moroten. Värm vattnet till fingervarmt (37 grader) och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olivoljan, saltet, moroten, honungen och solrosfröna.

2. Arbeta i mjölet efterhand. När man bakar med dinkel så låter man degen vara ordentligt klibbig eftersom dinkel suger upp mer vätska. Låt degen jäsa i 45 minuter.

3. Klä en fom med bakplåtspapper. Fös ner degen i formen och strö på frön. Låt brödet jäsa i ytterligare 20 minuter.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Lyft upp brödet ur formen och knacka på undersidan av brödet. Låter det ihåligt så är det klart. Låt det svalna på galler.



Hälsobröd

Tillagningstid, ca. 2 timmar

Ingredienser:

2 dl solrosfrön
2 dl linfrön, hela
1 dl grovt rågmjöl
1 dl vetekross
1 dl rågflingor
1 dl rårörda lingon
1,25 msk salt
6 dl vatten
Rör ihop och låt stå minst 10 timmar i rumstemperatur.
Koka upp 5 dl vatten och häll i smeten.
Blanda i:
8 dl lantbrödsmjöl
2 dl majsmjöl
2 dl dinkelmjöl
4 dl vetemjöl special
1 påse(ar) torrjäst, motsvarar 50 g färsk jäst

Gör så här:
Arbeta smeten ca 10 minuter och häll i två smorda formar. Låt jäsa ca 40-60 minuter.
Baka brödet på 200 grader ca 45 minuter.
bakar du i ett svalt rum tillsätt 1/4 påse extra jäst.


 


 


Bikarbonatsbröd

5 dl dinkelfullkornsmjöl
2 dl grahamsmjöl
1-3 dl rågsikt
1/2-1 dl fyrkornskross
1/2-1 dl vetegroddar
1/2 dl linfrön
1/2-1 dl eventuellt solrosfrön
1/2-1 dl eventuellt hasselnötter
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
5 msk brödkryddor
1 liter filmjölk, gärna ekologisk
1/2 dl brödsirap
(Istället för ströbröd, använd istället gärna vetegroddar)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner filen och sirapen.
3. Smöra och bröa två brödformar.
4. Grädda i ca. 100 minuter. Har man varmluftsugn går det fortare, ca 1 timmer.

Nyttigt bröd

Min syster efterlyser nyttigt bröd och därför tänkte jag lägga ut lite recept på just detta. Om ni har några recept så dela gärna med er till mig och frokenviktig.com.



Spännande VM-kval match väntar när Danmark tar emot Sverige på Parken ikväll!

Ikväll väntar en mycket spännande match mellan Danmark och Sverige i kvalet till VM. Danmark tar emot Sverige på Parken och Sverige behöver vinna för att ha en bättre chans att nå VM. Lika viktigt är det för Danmark att vinna så det kan bi en tuff match mellan de Nordiska rivalerna. (Om de inte vill hjälpa varandra som i EM för några år sedan vill säga...matchen som slutade 2-2 för de som inte minns). Nåja, jag ser i alla fall fram emot matchen och laddar upp med lite hockey klockan 16.00 när Modo möter Rögle. Ska det bli tredje raka? Jag hoppas på det.



Helg = )

Äntligen helg! Idag var jag ledig och passade på att ta en tripp till stallet för att motionera Tolli. Jag värmde upp honom med lite longering och red sedan Selbäcksvägen och tränade lite kondition, mycket tölt och trav med andra ord. Lovade Elisabeth att jag skulle mocka åt hästarna också, jag fyllde även alla höpåsarna så att Elisabeth slipper hålla på med det i helgen. Nu ska jag ta det lugnt och se Idol ikväll.

Kramkalas på Noretgården

Ja det är vad det är på Noretgården varje dag. Idag hade jag min andra dag på praktiken inom hemtjänsten. Det känns som om jag har varit där mycket längre och jag trivs otroligt bra. Skulle mycket väl kunna jobba med detta och det är skönt att kunna hjälpa andra. En vårdtagare som vi är inne hos varje dag ger mig alltid en kram, men sen har han glömt mig lika fort igen, så nästa gång man kommer vet han ej vem jag är och Inger får påminna honom och sen får jag en kram, haha.

Jag har fått hjälpa till med påklädning, disk, städning, viss hygien, utdelning av mat med mera. Lägenheterna som de bor i är hur mysiga som helst och jättefina, nästan så att jag själv skulle kunna flytta in där med en gång. För övrigt så har jag blivit Ingers sekreterare och får göra anteckningarna på datorn vid varje dags slut. Imorgon jobbar jag från 7 till 13.30. Skönt med en kortare dag för idag kändes det i fötterna.


Första praktikdagen är avklarad

Jag är nyss hemkommen från min första praktikdag på Noretgården/hemtjänst. Det gick bra, ja över förväntan. Det var mycket nytt och det är lite rörigt så här i början. Väldigt svårt att komma ihåg namnen på alla men det går nog bättre allt eftersom, det var ju bara första dagen idag. Jag fick hjälpa till lite smått med lite olika saker bland annat vid lunchen. Imorgon börjar jag klockan sju så då lär det vara mer som ska göras när några ska duschas och behöver hjälp med tandborstning med mera.


Imorgon börjar praktiken

Yes, imorgon börjar det. Jag är lite nervös men jag tar det som det kommer. En dag i taget. Jag ska se till att ta in så mycket ny info jag bara kan imorgon. Det jag är nervös över är alla nya människor. Jag är så himla blyg så att det är alltid jobbigt att möta nya människor. Jag börjar klockan 10 imorgon och slutar 15.00. Skriver mer då.

Nu blir det Matakuten på TV4.






Varför har man en platt tv i garderoben?

Jag var bara tvungen att dela med mig av detta citat från Charlie i Lyxfällan. Tyckte det lät himla roligt.


Södertälje tar emot MoDo i Axa Sports Center

Idag väntar en mycket spännande match när Södertälje tar emot Modo hemma i Axa Sports Center. Idag måste Modo ta tre poäng annars halkar de efter rejält från toppen. Min syster håller på Södertälje så för att vara lite snäll tänker jag önska henne lycka till idag. Det kommer att bli en tuff match känner jag på mig, lär bli jämt. Må bästa lag vinna (och låt det vara Modo).



Schema Hemtjänsten

Har nu fått mitt schema:

V. 41

Måndag: Ledig

Tisdag: 08.00-15.00

Onsdag: 07.00-16.00

Torsdag: 07.00-13.30

Fredag: Ledig

Lördag: Ledig

Söndag: Ledig


V.42

Måndag: 16.00-21.00

Tisdag: 07.00-13.30

Onsdag: 16.00-21.00

Torsdag: 07.00-13.30

Fredag: Ledig

Lördag: 12.00-21.00

Söndag: 12.00-21.00


V.43

Måndag: 08.00-15.00

Tisdag: Ledig

Onsdag: 12.30-21.00

Torsdag: 08.00-15.00

Fredag: 07.00-13.30

Lördag: Ledig

Söndag: Ledig


V.44

Måndag: 08.00-17.00

Tisdag: 08.00-15.00

Onsdag: Ledig

Torsdag: 12.30-21.00

Fredag: 08.00-17.00

Lördag: Del 08.00-21.30

Söndag: B102 (?) (Ledig)


 


Schema till praktiken

Efter frukosten ska jag iväg till Noretgården en sväng för att få schemat till praktiken. Blir spännande, haha : ) Lär bli tufft att jobba 8 timmar om dagen när man ej är van. Det kan även bli en tripp till stallet om jag hinner vilket jag borde göra. Skulle vara skönt att få komma ut på en ridtur innan praktiken börjar. Uppdaterar senare när jag har fått schemat.

Munvård...

...handlade dagens föreläsning och praktiska övingar om. Klassen delades in i två grupper, den ena gruppen hade praktiska övningar medans de andra fick lite information. Det var inte så mycket nytt, det mesta hade man hört förut men det är alltid bra att höra det igen. Jag fick dock lite panik när de drog kostnaden för att gå till tandläkaren. Jag har haft lite hål genom åren och det var inte så kul att höra att fyllningen brukar lossna efter 5 år och då måste man göra om allting vilket kostar 1000 kr per hål : ( Plus en undersökning som går på 500 kr. Vad tror de? Att man är gjord av pengar! Blev riktigt stressad...


De Praktiska övningarna gick ut på att vi skulle lära oss borsta tänderna på någon annan samt att känna hur det är att bli borstad av en annan person. Vi hade alldeles för lite tid på oss och hann knappt göra något, då var de praktiska önvingarna om förflyttningsteknik mycket roligare. Men allting är nyttiga erfarenheter för mig nu när jag ska ut på praktik inom vården för första gången. Imorgon ska jag få ett schema. Lär bli en tuff första vecka när man inte är van vid att jobba och helt plötsligt ska jobba 8 timmar om dagen och säkert kvällar och helger också.


RSS 2.0