Bikarbonatsbröd

5 dl dinkelfullkornsmjöl
2 dl grahamsmjöl
1-3 dl rågsikt
1/2-1 dl fyrkornskross
1/2-1 dl vetegroddar
1/2 dl linfrön
1/2-1 dl eventuellt solrosfrön
1/2-1 dl eventuellt hasselnötter
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
5 msk brödkryddor
1 liter filmjölk, gärna ekologisk
1/2 dl brödsirap
(Istället för ströbröd, använd istället gärna vetegroddar)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner filen och sirapen.
3. Smöra och bröa två brödformar.
4. Grädda i ca. 100 minuter. Har man varmluftsugn går det fortare, ca 1 timmer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0