Brownies

45-60 min
24 bitar
Ugn: 175 grader


Ingredienser

  • 125 gram mörk choklad, 64%
  • 100 gram smör, rumstemperat
  • 3 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 75 gram mörk choklad, 70%
  • 100 gram valnötter, grovt hackade

    Choklad sås
  • 2 dl mellan grädde
  • 130 gram mörk choklad
  • 20 gram smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält den mörka chokladen (64%) i mikron.
  3. Rör ihop smör och socker.
  4. Vispa äggen i en separat bunke.
  5. Arbeta in de uppvispade äggen i smeten lite i taget och sedan den smälta chokladen.
  6. Sikta kakaon, vaniljsockret och mjölet i en bunke och vänd ner i smeten.
  7. Hacka den mörka chokladen (70%) grovt och vänd i den och valnötterna i smeten.
  8. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form (ca. 24×24 cm) och grädda i mitten av ugnen i 30 min.
  9. Stjälp upp kakan, när den kallnat helt, på ett skärbräde och jämna till kanterna. Skär den i 24 rutor.

Chokladsåsen

  1. Koka grädden i ett par minuter. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll på den varma grädden och rör till en jämn sås. Rör i smöret i såsen och servera såsen ljummen.

Recept från http://brownies.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0